Manikűr és pedikűr

Manikűr

Kezünk mindig szem előtt van, ezért fontos, hogy megfelelően ápoljuk, hiszen folyton ki van téve környezeti és vegyi hatásoknak. Manikűrrel nem csak széppé, hanem egészségessé is varázsolhatjuk körmünket és kezünket.

A manikűr a körmök formázását, körömágybőr eltávolítását és a kéz ápolását jelenti. Ezenkívül erősíthetjük a körmöket és díszíthetjük is azokat. Manikűrözést nem csak a nők, hanem férfiak is előszeretettel vesznek igénybe, hiszen nem tudja mindenki szakszerűen elvégezni ezt a folyamatot.

Kezünk sok mindent elárul rólunk, ezért törekedjünk szépségük megőrzésére.

Pedikűr

Az év minden szakában fontos, hogy időnként rendbe tegye valaki a lábunkat. Lábunknak fontos szerepe van, hiszen azon járunk és cipeli súlyunkat. Ha nem megfelelő lábbelit hordunk, és nem jól ápoljuk lábunkat, az később egészségügyi problémákhoz vezet. A legfontosabb a lábak egészségének megőrzése és a problémák megelőzése. Ezt szakszerű ápolással, talpbetéttel és megfelelő cipő viselésével érhetjük el. Ha a problémát már nem lehet megelőzni, akkor kezeljük azt és könnyítünk a fájdalmon, kellemetlen érzésen.

A pedikűrözés a láb áztatása, bőrkeményedés eltávolítása, körmök vágása, formára igazítása és ápolása, valamint díszítése. Ezen kívül a gyógypedikűr tartalmazza még tyúkszem leszedését, benőtt köröm eltávolítását, sérült köröm kezelését vagy akár gombás kezelést is.

Ha szeretnéd, hogy lábad ápolt, egészséges és könnyű legyen, ne félj szakemberre bízni azt.