Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs a leglágyabb és leghatékonyabb masszázs, melynek gyökerei felfedezhetők már az ősi tradicionális thai-, polinéz- és sámánmasszázsokban is. A masszázs jellemzően a nyirokkeringés irányában történik és -a hagyományos gyógy masszázs tiltásával ellentétben- a nyirok-csomókon dolgozik, lágyan masszírozza és vibrációval aktiválja azokat.
A nyirokrendszeren keresztül a szövetközi folyadék elvezetésének fokozásával javítja az izmok, ízületek, a belső szervek vérellátását, méregtelenítését, megszűnteti a szövetekben a fehérjepangást, és a mobilizálható ödémákat. Korunk népbetegségének a cellulitnek (narancsbőr) az egyik leghatékonyabb gyógymódja.
Manapság a táplálkozással bevitt méreganyagok, vegyszerek, tartósítószerek 15-20-szor jobban leterhelik az immunrendszert, mint 50 évvel ezelőtt. Nem véletlen, hogy egyre inkább növekszik az allergiás, rákos megbetegedések, és a cellulites problémák száma, mely egyenes arányban áll a szervezetben lerakódott salakanyagok mennyiségével. Egészségi állapotunk egyik fontos alappillére, hogy milyen állapotban van az immunrendszerünk és megfelelő-e szervezetünk nyirokkeringése.
Az erős immunrendszer bázisát a jó nyirokáramlás és a nyirokcsomók helyes működése képezi.
A nyirokcsomó a szervezet első védelmi vonala, védőbástyája.
A nyirokfolyadék enyhén lúgos kémhatású plazmafehérjét és zsírt tartalmazó, szalmasárga áttetsző folyadék, melyet mindannyian láttunk már, amikor vízhólyag keletkezett bőrünkön. Áramlási sebessége a szervezetben percenként átlagosan 3 cm. Nyirokmasszázzsal az áramlás többszörösére növelhető, ezzel megnő a méreganyagok felszabadulása és kiürítése a szervezetből, mobilizálódnak a zsírdepók és csökken a cellulit is. Egy teljes nyirokmasszázs a testtömeg mintegy 30%-át méregteleníti, A nyirokmasszázst magas fokon művelő masszőr a hagyományos módszerekhez viszonyítva kb. 5-10-szeres hatékonyságot ér el.

A NYIROKMASSZÁZS AJÁNLOTT közérzetjavító, fájdalomcsillapító, stressz oldó hatása mellett kiválóan alkalmazható, a koncentrációs képesség csökkenése, nyirokpangás, jóindulatú ödémák, sérülések, műtétek utáni duzzanatok, fájdalomcsillapítás, reumás megbetegedések, hegesedések, cellulit/narancsbőr, migrén, fejfájás, hajhullás, megfázás, orrdugulás, hörghurut, torok-, fül-, arc- és homloküreg gyulladás, felső légúti gyulladás, mellműtét utáni állapot, műtétek és besugárzások utókezelése, ekcéma, csontritkulás, sclerosis multiplex korai stádiuma, bénulások, menstruációs görcsök, puffadás, kismedencei gyulladások stb. esetén. Alkalmas még lelki, fizikai traumák enyhítésére, idegesség, alvászavar esetében is. A magas vérnyomást csökkenti, vérhígító hatású.

NEM AJÁNLOTT: rosszindulatú daganatok, akut gyulladások, trombózis, hipertireozis, dekompenzált szívelégtelenség, TBC-s folyamat, súlyos asztma, szívinfarktus, terhesség esetén és a szoptatás időszakában.

A masszázs gyógynövény olajokkal történik, ezért két részes fürdőruha, vagy olyan fehérnemű viselése javasolt, aminek nem árt, ha enyhén olajos lesz.

Masszázs előtt és utána ajánlatos több folyadékot fogyasztani.